Két új beruházással erősíti hazai jelenlétét Európa legnagyobb AV-gyártója

Két új beruházással erősíti hazai jelenlétét Európa legnagyobb AV-gyártója

2024. 07. 15.

Az audiovizuális megoldások globális piacán elismert magyar Lightware Zrt. tovább bővíti hazai jelenlétét. Az összesen közel 23,8 millió eurós beruházások nyomán Budapesten K+F projekttel bővítik meglévő központjukat, míg új szegedi irodájuk a professzionális audiovizuális piacra szánt termékek fejlesztésért és a fejlesztés háttértámogatásáért lesz felelős. A két beruházásnak köszönhetően összesen 43 magas hozzáadott értékű munkahely jön létre.

A Lightware termékeivel és szolgáltatásaival 1998 óta szolgálja ki az AV világot Budapestről. Audiovizuális gyártó cégként termékpalettájukon egyedi fejlesztésű szoftverek, AV kapcsolórendszerek, mátrixkapcsolók, eseményszervező rendszerek találhatók. A nemzetközi ismeretséget 2006-ban, a rangos brüsszeli ISE kiállítás hozta meg a vállalat számára, ahol egyedülálló innovációval debütált, ami a világ első 8x8 DVI mátrixszaként, egy teljesen digitális, HD felbontást támogató videó-multiplexer volt.

Folyamatos termékfejlesztésének köszönhetően a Lightware mára kiépítette saját AV-termék családját, amellyel Európa legnagyobb AV-gyártójává nőtte ki magát. Termékeik mára 4 kontinensen, a világ 30 országában érhetőek el, a megrendelők igényeit pedig 18 irodájukban több mint 400 munkavállaló szolgálja ki. A vállalat olyan nemzetközi parterekkel áll kapcsolatban, mint a Google, a Cisco, a Tata, a Netflix, a Microsoft vagy a KMPG.

A Lightware magyar vállalat lévén mindig kiemelt figyelmet fordított arra, hogy termékfejlesztési tevékenységét Magyarországon tartsa, ennek szellemében döntött két új, hazai beruházása mellett is.

Budapesti mérnöki fejlesztőközpontjában valósítják meg legújabb K+F projektjüket, amelynek célja egy új generációs, felhasználói-élmény vezérelt kép-, hang-, USB, és adat- átviteli interfész és software eszközcsalád létrehozása. Új szegedi irodájukban pedig a professzionális audiovizuális piacra szánt termékek fejlesztését és a fejlesztés háttértámogatását fogják végezni.

A két, közel 23,8 millió euró összértékű beruházással 43 magas hozzáadott értékű munkahely jön létre.